Posao od kuće za mame? Ideje kako dodatno zaraditi online

posao od kuće za mame

I mame imaju mogućnost zaraditi, i to online! Prednost je što je riječ o poslu od kuće, stoga u ovom tekstu saznajte najbolje ideje za posao od kuće za mame i žene.

Sjećate se prijašnjih vremena kada su očevi radili i doprinosili zajednicu sa svojom plaćom, dok su majke bile predodređene za ostanak kući s djecom te pritom zadržavajući obvezu da svakodnevno kuhaju ručak i drže svoj dom čistim? Po ovom zadnjem pitanju se nije puno toga promijenilo, ali definitivno se promijenila svijest da i žena treba biti ravnopravna u poslovnom svijetu te da se treba ostvariti kao roditelj, ali i u smislu izgradnje karijere.

Sve to je itekako moguće, a važno je istaknuti kako je za to potrebna podrška obitelji jer je važno znati kako obitelj ne čini jedna osoba. Uz sve spomenuto treba dodati i činjenicu kako je život danas skuplji pa se i iz financijskih razloga javila potreba da oba roditelja moraju imati stabilna primanja kako bi djeca mogla imati sve što je potrebno u svome odgoju, barem ono najnužnije.

Mnoge mame su primorane na raniji povratak na posao s porodiljnog dopusta, dok su neke primorane ostati uz djecu. Razlozi mogu biti višestruki i poprilično su individualni pa je teško navoditi konkretne primjere. No, i mame koje su u takvoj situaciji mogu imati priliku za izlazak na tržište rada. To može biti oblik rada od kuće!

Koji je najunosniji posao od kuće? Najbolja rješenja u 2023. godini

Već smo generalno pisali kako je posao od kuće jako popularan u Hrvatskoj, pogotovo od pojave pandemije, a sada smo se posvetili mamama koje su često zapostavljene u smislu težine pronalaska posla.

Kako dodatno zaraditi online? Poslovi za mame

Bilo da ste trudnica, mlada mama ili pak mama s dugo “utakmica u nogama” po pitanju djece, i vi se možete okušati na tržištu rada. Dakako, prvo treba razlikovati vaša očekivanja i potrebe. Ovisno što vam treba, honorarni posao (na pola radnog vremena) ili pak full-time remote job, sve se treba temeljiti na nekim predznanjima i vašem setu vještina.

Ne morate nužno biti informatičarka, ali ako solidno baratate u radu s aplikacijama ili pak računalom i programima, tada se puno toga može naučiti. Primjerice, ako poznajete jedan svjetski jezik kao što su španjolski, engleski, talijanski ili pak njemački, tada za vas postoje mnoge prilike. Istaknut ćemo stoga neke primjere koji dosta ovise o vašem skillsetu.

Pokretanje vlastitog bloga

Recimo da jako dobro kuhate ili imate dar za pravljenje kolača. Jeste li znali da na dnevnoj razini gubite novac jer propuštate priliku da promovirate svoje znanje te da online savjetima izgradite vlastiti brend koji bi naposljetku mogao prerasti u ozbiljan biznis?!

Za početak je nužno biti prisutan na društvenim mrežama. Krenimo redom poput primjerice izgradnje Youtube kanala (na linku više o youtube zaradi), pod pretpostavkom da želite dijeliti kulinarske savjete, zatim valja izgraditi LinkedIn profil koji je idealan za brendiranje, te naravno neizostavne Facebook (više o vođenju Facebook profila) i Instagram profile.

Kako povećati broj pratitelja na Instagramu?

Na svim društvenim mrežama bi trebalo konstatno objavljivati sadržaj koji bi trebao biti usklađen prema potrebama vaše publike, a također je preporučjivo kreiranje web stranice, koja treba biti odlično optimizirana da bi njezin sadržaj bio vidljiv na Google tražilici. Puno toga se može online naučiti oko izgradnje web stranice i SEO optimizacije, ali za prave rezultate iste biste se vjerojatno trebali konzultirati s osobama(tvrtkama) koje imaju iskustva u istome.

Imati web stranicu može imati i velike poslovne prednosti, a s vremenom je uz kvalitetan rad moguće i monetizirati istu.

Kako zaraditi od web stranice

Freelancing/Honorarni posao od kuće

Osim vođenja vlastitoga bloga, freelance poslovi predstavljaju jedan od oblika honorarnog posla od kuće. Najčešće metode za ovakav tip zarade:

  • pisanje tekstova (na jednom ili više jezika, ovisno o vještinama)
  • društvene mreže
  • izrada visuala i grafički dizajn
  • prevoditeljske usluge (znanje jednog ili više jezika)
  • domaining (kupovina i prodaja domena….uskoro poseban članak na ovu temu)
  • Ispunjavanje online anketa
  • pružanje instrukcija i područja u kojem ste talentirani
  • virtualni asistent

Spomenute su samo neke učestale teme i poslovi koji su dosta traženi. Mnogi su od freelancinga izgradili respektabilne karijere, a osim hrvatskog tržišta te platformi za poslove koje su svima vidljive, valja se iskušati i na međunarodnom planu. Najpoznatije su mreže poput Fiverra ili UpWorka. Već smo pisali koja su najbolja UpWork iskustva te smo upravo i mi putem te platforme pronašli domaću “virtualni asistent” tvrtku koja nam je pomogla s web stranicom i njezinom optimizacijom (trenutno im je akcija na 30% za sve usluge povodom otvaranja tvrtke u Hrvatskoj).


Najbolji dodatni posao za mame i trudnice

– Pokretanje vlastitog bloga sa savjetima iz područjima u kojima ste ekspert
– Prevoditeljske usluge
– Instrukcije i edukacije
– Freelancing preko domaćih ili stranih platformi (Upwork, Fiverr)
– Virtualni asistent
– Ispunjavanje online anketa


Mnogi od spomenutih poslova imaju neiskorištenih potencijala, naročito iz domaće perspektive, što znači da se od istih može izgraditi i stvoriti sjajna poslovna ideja.

Sjajna poslovna ideja u kombinaciji s puno istraživanja, rada, proaktivnosti i učenja iz grešaka može uistinu dovesti do uspjeha!

Nadamo se da ste došli do novih ideja za posao od kuće za mame, a jednu ideju za pokretanje vlastitog posla vam donosimo u nastavku.

NOVO – PONUDA za žene koje traže posao od kuće!

Više o edukaciji pročitajte na linku.

Prijavnica za edukaciju

Osim uobičajene edukacije nedavno je pokrenuta zatvorena zajednica (€10/mjesečno, više na linku). , klijentima nudimo potpunu podršku na putu da ostvare svoje planove:

Što je uključeno?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)