Koji je najunosniji posao od kuće? Najbolja rješenja u 2023. godini

najunosniji-posao-od-kuce-u-2021-godini.jpg.

U današnje doba mnogi se pitaju koji je najunosniji posao od kuće? U našem novom blog izdanju pripremili smo najbolje ideje u 2023. godini.

U doba pandemije koronavirusa aktualizirao se rad od kuće, no to je sa sobom znalo povući i neke negativne implikacije poput organizacije rada, problema s fokusiranošću i navika s obzirom na život s ukućanima. Međutim, i prije pandemije su u freelance svijetu posao odvijao normalno te su na tom polju ništa pretjerano nije promijenilo.

S malo internetskog istraživanja može se doći do dosta zanimljivih zaključaka vezanih uz ovaj dio poslovnog svijeta. Freelancerima je “novo normalno” odavno već bilo normalno, a u 2023. godini samo je dodatno zabilježen porast ponude, ali i potražnje za takvim vrstama usluge.

Istražili smo stoga najnovije trendove te ćemo pokušati odgovoriti na pitanje:

Koji je najbolji i najunosniji posao od kuće?

Informatika je i dalje broj 1. Sve vezano uz napredno informatičko znanje je definitivno i dalje broj jedan. Usluge web dizajna ili izrade aplikacija su i dalje tražene, no nisu više toliko aktualne kao prije, recimo, desetak godina. Slično vrijedi i za digitalni marketing gdje je praktički na svakom koraku moguće pronaći osobu koja se na neki način bavi tom djelatnošću. No, osobe koje znaju iskoristiti svoje znanje za zaradu na vlastitim projektima su i dalje top u freelancing svijetu.

SEO, custom izrada web stranica, affiliate marketing

Primjerice, informatičari koji su godinama u SEO vodama i koji jako dobro znaju optimizaciju web stranica i sve vezano uz iste će uvijek imati posla i ponude od raznih klijenata. Jer, nije problem izraditi web stranicu, to može svatko, problem je da ta stranica bude rangirana visoko u Google pretragama na najpoznatijoj tražilici na svijetu.

Osim optimizacije, custom izrada web stranica i znanje programskih jezika i raznih alata poput Jave, HTML-a i sličnog uvijek je traženo zanimanje u kombinaciji sa znanjem Engleskog jezika te može donijeti jako puno poslova na svjetskim platformama kao što je recimo Upwork ili Fiverr.

Već smo pisali o affiliate marketingu, odnosno dotaknuli smo se te teme u našem članku gdje smo pokušali dati odgovor na pitanje što je Amazon affiliate zarada. Znanje o web stranicama u kombinaciji sa SEO optimizacijom i pronalaskom prave tržišne niše može se pretvoriti u jedan od najunosnijih poslova. Mnogi freelanceri su upravo na taj način došli do prve ozbiljnije zarade. Iako su provizije od Amazona zadnjih godina snižene, i dalje je veoma popularan i unosan biznis za one koji znaju kako raditi i kakav sadržaj publika voli.

Internet je prepun tema, detalja pa čak i tutoriala o kreiranju affiliate web stranice pa prepuštamo vama da malo detaljnije istražite spomenutu temu…

Grafike, oku ugodne, a privlače i klijente

Znanje izrade digitalnih vizuala, letaka, bannera, fotografija i općenito sve što se veže uz grafički dizajn jako je popularno unatoč također činjenici da je ponuda rada velika na tom polju. No, ipak se radi o zanimanju gdje se, ukoliko ste kreativni, uvijek možete istaknuti kvalitetom svoga rada i tako izgraditi respektabilan portfolio.

Postoje mnogi korisni i popularni alati, a vjerujemo da će napredno znanje rada u Photoshopu ili pak korištenje besplatnog internet alata kao što je Canva biti više nego dovoljno za kvalitetan rad. Doduše, i na ovom polju postoje mnogi Youtube tutoriali koji mogu biti korisni. U skupljem slučaju, uvijek se možete odlučiti za plaćanje tečaja.

Poligloti i dalje imaju mjesta na tržištu

Ako kojim slučajem pričate više jezika, osim materinjeg i engleskog koji je postao obveza u svijetu, tada biste i to mogli unovčiti. Osim usluga prevođenja tekstova i materijala, uvijek kvalitetno možete zaraditi ukoliko se želite okušati u pisanju tekstova na više jezika. Prema našim saznanjima je takvo što uvijek traženo na tržištu!

Kripto svijet

Iako se radi o svijetu koji zahtijeva nešto više istraživanja i informiranja prije ulaska u njega, ipak se radi o dosta profitabilnom poslu gdje mnogi informatičari i poduzetnici odlučuju uložiti svoj novac u kriptovalute. No, ovaj posao ipak nije za početnike koji traže normalni posao pa se više radi o ulaganju koje može biti itekako isplativo. Radi se o sličnoj razini ulaganja kao primjerice u kupnju kvalitetne i monetizirane web stranice.

Virtualna asistencija

Virtualni asistenti postaju sve traženiji u Hrvatskoj, i to s dobrim razlogom. Ovaj posao od kuće sve je unosniji, a razlozi za to su brojni.

Prvo, cijena satnice virtualnog asistenta može značajno varirati, što pruža mogućnost da sami odredite koliko želite zaraditi. Iskustvo igra ključnu ulogu – što ga više posjedujete, to možete tražiti veću satnicu. Također, veličina projekta također može utjecati na cijenu, jer složeniji zadaci često donose veću nagradu.

No, najveća prednost ovog posla leži u raznolikosti klijenata i projekata. Možete raditi za poduzetnike, mala ili velika poduzeća, ili čak sami sebi postaviti ciljeve i razvijati vlastiti portfelj klijenata. To znači da ćete imati priliku raditi na projektima koji vas zanimaju i ispunjavaju, što dodatno povećava zadovoljstvo poslom.

U 2023. godini prosječna cijena sata virtualne asistencije u Hrvatskoj porasla je na 20,50 EUR, govore rezultati istraživanja Go2human Huba.

S obzirom na sve ove prednosti, nije iznenađujuće da je zanimanje virtualnog asistenta jedno od najunosnijih poslova od kuće u Hrvatskoj. Upravo zato, sve je više tečajeva koji nude edukaciju za virtualne asistente.

Prilika je puno, ali to zna i vaša konkurencija

Zaključno se može reći kako je internet prepun poslovnih prilika, ali s time je upoznata i konkurencija pa svatko tko želi raditi online to zna te zasigurno traži informaciju više. Stoga ne preostaje ništa drugo nego detaljno istražiti najpovoljniju ideju i pokušati svoj rad unovčiti maksimalno!

Koji je najunosniji posao od kuće ?

U 2023. godini najunosnijim poslom od kuće u freelance svijetu se pokazao IT & Web dizajn u kombinaciji s naprednim SEO znanjem. Od spomenutog se može izgraditi jak vlastiti portfolio, ali i stvoriti projekt koji može imati više monetizacijskih kanala kao što je Amazon Affiliate zarada ili zarada od prikazivanja oglasa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)