Otvaranje firme u SAD-u: Minimalna davanja i veća prihvatljivost na tržištu

OTVARANJE TVRTKE U SAD-U-KAKO-OTVORITI-FIRMU-U-SADU

Ako želite otvoriti firmu u SAD-u, postoje neke ključne stvari koje trebate znati i učiniti kako biste bili uspješni. Prvo, morate odlučiti želite li otvoriti LLC, S corporation ili neku drugu vrstu poslovne strukture. Nakon što ste odlučili koja je najbolja opcija za vas, trebate registrirati svoju tvrtku u državi u kojoj planirate poslovati i obaviti sve potrebne formalnosti.

Osiguranje svih dozvola

Kada registrirate svoju tvrtku, morate osigurati da imate sve potrebne dozvole i licenciranja za poslovanje u toj državi. Također morate znati zakone i regulative kojima se vaše poslovanje mora pridržavati, uključujući pravila i regulative kojima se regulira vaša branša.

Kada ste registrirali svoju tvrtku i osigurali sve potrebne dozvole, možete početi s prikupljanjem financijskih sredstava. To možete učiniti kroz svoje osobno financijsko ulaganje, zajmove ili izravno od investitora. Nakon što ste osigurali financijska sredstva, možete krenuti s izgradnjom poslovnog plana, uključujući strategije za marketing i rast.

Razvoj marketinške strategije

Kada je riječ o marketingu, važno je da iskoristite sve dostupne kanale za promociju svoje tvrtke, uključujući društvene mreže, Google Ads i tradicionalne medije. Također je važno da stvorite web stranicu za svoju tvrtku koja će biti SEO optimizirana kako bi bila lako dostupna potencijalnim klijentima.

Kada počnete poslovati, važno je da redovito pratite svoje financije i da donosite odluke temeljene na činjenicama i podacima. Također je važno da stalno radite na poboljšanju svojih proizvoda i usluga kako biste zadovoljili potrebe svojih klijenata i održali konkurentnost na tržištu.

Jasni ciljevi i poznavanje regulativa

Ukratko, ako želite uspješno otvoriti firmu u SAD-u, morate biti spremni na uložiti vrijeme i trud, a definitivno s druge strane osigurati financijska sredstva, stvoriti solidan poslovni plan i marketinšku strategiju te redovito pratiti svoj poslovni napredak i raditi na njegovom poboljšanju. Važno je također znati zakone i regulative koji se odnose na vaše poslovanje, te iskoristiti sve dostupne resurse i podršku kako biste uspješno ostvarili svoj poslovni cilj.

Konačno, ako želite uspjeti u poslovanju u SAD-u, važno je da budete strpljivi, uporni i da se ne bojite izazova. Važno je također imati jasne ciljeve i fokusirati se na njih, kao i stalno raditi na poboljšanju svojih proizvoda i usluga i komunikaciji s klijentima. Ukoliko se pridržavate ovih savjeta, vjerojatno ćete uspjeti u ostvarivanju uspješnog poslovanja u SAD-u.

Good to know

Na kraju valja dodati par činjenica, a to je preporuka da pronađete kvalitetnog tax attorneyja koji bi vam trebao omogućiti sve potrebne informacije o vašim poreznim obvezama, kako na federalnoj tako i na nacionalnoj razini. Kako u Hrvatskoj postoji aplikacija Start preko koje se može otvoriti firma, i u SAD-u su određene udaljene opcije, no ipak je preporučljiv angažman stručne osobe koja bi vam trebala pomoći sa svim potrebnim informacijama i “trikovima”.

Ostale zanimljive teme:

Monetizacija web stranice ?

Kako prodati tvrtku?

Najčešći troškovi paušalnog obrta

Najbolji tečajevi za Copywritera

Freelance porez Hrvatska

Kako pronaći posao bez iskustva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)