Kako pronaći posao bez iskustva

remote-posao-bez-iskustva

Pronaći posao bez dana radnog iskustva nije nimalo lagan zadatak. Posebice kada pogledate detaljnije na burzu rada i vidite da se za većinu radnih mjesta traži određeno radno iskustvo, odnosno staž.

Kako do prvog posla?

Glavni fokus treba biti na što kvalitetnijem prezentiranju svojih sposobnosti i vrlina. Najprije izradite CV. Izrađivanjem što boljeg životopisa vrlo lako možete zapasti u oko raznim recruiterima i tzv. “hunterima”.  Cilj CV-ja jest da bude ipak sažet, ali jasno definiran i koncizan te da ističe glavne informacije.

U prvom dijelu treba navesti vlastite podatke i osnovne kontakt informacije, a zatim nadopuniti s dijelom o obrazovanju, što formalnom, što neformalnom.

Također treba navesti i alate kojima se znate služiti, naročito ako se radi o nekom poslu za računalom. Važno je napomenuti kako ipak treba biti realističan u smislu duljine sadržaja životopisa, naročito ako se radi o kandidatu bez radnog iskustva. Tada životopis definitivno ne bi trebao biti dulji od jedne pa maksimalno jedne i pol stranice.

Presudno bi pritom mogle biti i vaše osobine i certifikati u slučaju da imate iste položene u smislu dodatnog poslovnog usavršavanja.

Volontiranjem do iskustva

Volontiranje je dosta podcijenjeno u našim krajevima, posebice ako se zna da sudjelovanjem u takvim projektima možete ostvariti važne kontakte, bilo da ste učenik, student ili ste tek završili školovanje i tražite prvo zaposlenje.

Personalizacija apliciranja

Jako je važno svaku aplikaciju personalizirati, odnosno prilagoditi natječaju za kojeg se javljate, a ne umjesto toga slati generičke prijave u kojima se mogu pronaći pogreške ili navesti detalji koji uopće nisu vezani za posao koji se javljate.

Umrežavanje

Pohađajte događanja, poslovne evente, kongrese, razne radionice. Popriličan broj njih su u organizaciji jedinica lokalne samouprave te tamošnjih agencija, a postoje primjerice i razne edukacije od strane zavoda za zapošljavanje. Iskoristite priliku te se povežite s ostalim sudionicima jer biste mogli imate poslovnu korist.

Slanje otvorenih prijava – molbi

Ako ni to ne upali, uvijek je dobro istražiti tvrtke koje primaju otvorene molbe te iste uputiti na njihove adrese u slučaju da imaju otvoreno mjesto koje traži kompetencije slične vašima jer bi to mogao biti pun pogodak.

Međutim,

svakako jest poželjno i pohađanje raznih webinara, odnosno online edukacijajer se u bespućima interneta može naučiti puno toga.

Velika prednost je dostupnost internet povezivanja bilo gdje u svijetu, a postoje i razni alati koji su besplatni I dostupni skoro svima. Najbolji izvor za razne “how-to” tutorijale jest definitivno Youtube na kojemu možete naučiti kako raditi u mnoštvu alata, odnosno programa.
Postoje mnogi besplatni tečajevi, a svakako jest preporuka da se specijalizirate u jednom području jer se tako možete najviše istaknuti. Primjerice ako uzmete pa se fokusirate na grafički dizajn te rad u alatima koji su potrebni za kvalitetne radove. Youtube nudi pregršt besplatnih opcija, kako za početnike, tako i za naprednije korisnike, ovisno o vašem trenutnom znanju i sposobnostima.

No, to je samo jedan od primjer pa se tako može naučiti i rad u određenom programskom kodu, ovisno o vašim preferencijama.
Sve su to neki od savjeta koje bismo sada mi pokušali uraditi da sada tražimo svoj prvi posao te da nemamo radnog iskustva.

Zanima vas edukacija kako pronaći posao od kuće?

Više saznajte ovdje:

https://virtualni-asistent.com.hr/virtualni-asistent-edukacija-posao-od-kuce/

Prijavnica se nalazi na linku ispod:

https://docs.google.com/forms/d/1S6sHsogkQ9-i4J-mFm-HIhjzcLm1jIPmcyVALY0AhwI/viewform?edit_requested=true

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)