Traženje posla nakon fakulteta: Remote kao broj 1 izbor

Pronalazak posla nakon fakulteta

Završili ste fakultet i spremni ste krenuti u izazovno, ali i uzbudljivo putovanje karijerom. Tržište rada se danas brzo mijenja, a s pojavom novih tehnologija i fleksibilnijih modela rada, remote pozicije su postale izrazito tražene. No, kako se istaknuti u moru kandidata i osvojiti posao svojih snova, čak i ako radite od kuće?

Ovaj vodič će vam pružiti savjete i strategije za uspješno traženje posla nakon fakulteta, s posebnim fokusom na remote pozicije.

Optimizacija životopisa za digitalno doba

Životopis je vaša prva linija obrane u potrazi za poslom, a u digitalnom dobu, ključno je da bude optimiziran za sustave za praćenje kandidata (ATS). Ove sustave koriste mnogi poslodavci kako bi automatski filtrirali prijave i identificirali one najrelevantnije. Umjetna inteligencija (AI) odmah filtrira najkvalitetnije kandidate, ali moguće je doći do izražaja kod natječaja velikih korporacija ako imate optimiziran životopis. Ovo su ključne smjernice na koje morate obratiti pozornost:

  • Ključne riječi: Pažljivo pročitajte opis posla i identificirajte ključne riječe koje se odnose na vaše vještine i iskustvo. Uključite ih strateški kroz cijeli životopis, ali pazite da ne pretjerate s količinom teksta.
  • Formatiranje: Držite se jednostavnog i preglednog formata. Koristite jasne naslove, bullet liste za iskustvo i obrazovanje, te profesionalni font.
  • Kvantifikacija dostignuća: Ne nabrajajte svoje odgovornosti, već kvantificirajte svoja dostignuća. Na primjer, umjesto da napišete “Radio na marketing kampanjama”, napišite “Razvio i implementirao marketing kampanju na društvenim mrežama koja je rezultirala porastom prodaje za 20%”.
  • Sažetak (Summary): Iako nije obavezan, sažetak na vrhu životopisa može biti odličan način da brzo rezimirate svoje najrelevantnije vještine i iskustvo.

Iskustvo iz studiranja: više od diplome

Iako je diploma važna, poslodavci sve više cijene iskustvo koje ste stekli tijekom studiranja. Nikako nemojte podcijeniti vrijednost volontiranja, studentskih poslova i ostalih studentskih aktivnosti. One mogu biti presudne.

  • Volontiranje: Volontiranje je fantastičan način da stекnete nova iskustva, razvijete vještine i pokažete inicijativu. Tražite volonterske prilike koje se uklapaju u vaše karijerne ciljeve.
  • Studentski poslovi: Studentski posao vam pruža priliku da naučite vrijedne lekcije o profesionalnom okruženju, timskom radu i upravljanju vremenom. Iako vam se čini neznatnim, studentski posao može vam dati prednost pred ostalim kandidatima.
  • Ostale aktivnosti: Prisustvo u studentskim organizacijama, sportskim ekipama ili akademskim društvima pokazuje vašu sposobnost za suradnju, vodstvo i rješavanje problema.

Brendiranje sebe kroz LinkedIn

U digitalnom dobu, izgradnja online branda je ključna za uspjeh u traženju posla. Platforme poput LinkedIna pružaju vam izvrstan alat za povezivanje s potencijalnim poslodavcima i profesionalcima iz vaše struke.

  • Optimizacija profila: Popunite sve relevantne dijelove svog profila, uključujući iskustvo, vještine, obrazovanje i sažetak karijere. Koristite ključne riječe iz opisa posla koji vas zanimaju.
  • Kreirajte sadržaj: Ne dopustite da vaš profil bude statičan. Objavljujte informativne članke, dijelite zanimljive vijesti iz vaše struke i sudjelujte u relevantnim diskusijama.

Zapamtite, traženje posla može biti dugotrajno i frustrirajuće, ali uz strpljenje, ustrajnost i pravu strategiju, sigurno ćete uspjeti. Dodatnu mogućnost svakako predstavlja opcija traženja tvrtki i slanja otvorenih molbi putem kontakt formi na njihovim web stranicama. U nedavnom članku pokrili smo temu pisanja otvorene molbe za posao. Više o tome na linku.

Edukacije su in

Na tržištu nezaposlenih konkurencija je velika. Unatoč rekordnim razinama zaposlenosti, mnogi su još daleko od pronalaska idealnog posla. Mnogi nezaposleni se okreću zaokretu u karijeri. HZZ primjerice nudi vaučere za nezaposlene. Naša partnertska tvrtka također nudi edukacije za sve koji žele pronaći posao od kuće. U paleti usluga se nalaze tečajevi:

– za virtualne asistente
– za sve koji žele pronaći posao od kuće
– za sve koji traže posao za stranu firmu, također remote
– tzv. career coaching (karijerno savjetovanje i 1na1 rad na pronalasku zaposlenja)
– zatvorena zajednica pretplatnika – community!

Najbolji tečajevi za nezaposlene.
Najtraženiji poslovi u 2024.

Remote Era Zajednica – Zatvorena grupa za pronalazak poslova

A ako vam je potrebna dodatna podrška i usmjerenje, pridružite se našem zatvorenom communityju! Pronalazak posla nakon faksa nije lagan zadatak.

Međutim, samo €10 mjesečno, dobit ćete pristup ekskluzivnim resursima, mentorskog programa i aktivnoj online zajednici koja dijeli vaše ambicije.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da ubrzate svoju karijeru i ostvarite svoje profesionalne ciljeve!

Prijavite se danas na ovom linku i započnite svoje putovanje do uspjeha!

Skeniraj QR Kod i pridruži se zajednici!

qr kod-sv media zajednica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)