Najbolji tečajevi za nezaposlene

najbolji tečajevi za nezaposlene

U današnjem turbulentnom ekonomskom okruženju, mnogi se suočavaju s izazovom nezaposlenosti. No, nezaposlenost ne mora biti kraj puta; može biti prilika za stjecanje novih vještina i otvaranje vrata novim profesionalnim mogućnostima. Poslovi od kuće su postali sadašnjost.

Zašto nezaposleni trebaju pohađati tečajeve?

Kada ostanete bez posla ili pak tražite svoj prvi posao, često je iskušenje odmah krenuti u potragu za novim poslom. Međutim, to može biti pravi trenutak za razmotrenje ulaganja u dodatno obrazovanje i usavršavanje vještina. Evo nekoliko razloga zašto je ulaganje u tečajeve važno za nezaposlene:

  1. Povećanje prednosti nad konkurencijom: Tečajevi vam omogućuju stjecanje novih vještina i znanja koja vas čine atraktivnijim kandidatom za poslodavce.
  2. Povećanje samopouzdanja: Učenje novih vještina može pomoći u podizanju samopouzdanja i motivacije tijekom traženja posla.
  3. Prilika za preusmjeravanje karijere: Nezaposlenost može biti prilika za razmatranje promjene karijere, a tečajevi vam mogu pomoći u usmjeravanju prema novim područjima.
  4. Networking: Sudjelovanjem u tečajevima, možete upoznati nove ljude, uključujući instruktore i kolege polaznike, što može proširiti vaš profesionalni krug.

Najbolji tečajevi za nezaposlene

1. Coursera

Coursera je platforma koja nudi stotine tečajeva iz različitih područja, uključujući informatiku, poslovno upravljanje, umjetnu inteligenciju i još mnogo toga. Većina tečajeva dolazi s certifikatima koji se mogu dodati u vaš CV.

2. Udemy

Udemy je popularna platforma za online učenje s tisućama tečajeva na raznim temama. Prednost Udemyja je pristupačna cijena tečajeva i mogućnost učenja u vlastitom ritmu.

3. SV Media – Virtualnom asistencijom do remote posla

SV Media nudi izvanredan tečaj koji se ističe kao odgovor na potrebe nezaposlenih koji žele raditi od kuće. Ovaj tečaj pruža polaznicima potrebna znanja i vještine kako bi uspješno radili iz udobnosti vlastitog doma.

Tečaj tvrtke SV Media naglašava:

  • Online poslovne prilike: Polaznici će naučiti kako prepoznati i iskoristiti online poslovne prilike, uključujući freelance poslove, ali i mogućnost rada kao tzv. independent contractor za EU ili USA tvrtke
  • Nužni alati za rad: Tečaj pokriva osam alata kao što su alati projektnog menaždmenta (Trello, Monday.com, Asana, Airtable, alata za komunikaciju (Slack, Discord), učenje Google Workspacea, WordPressa za pisanje blogova i Canve za uređenje vizuala za blogove i društvene mreže te Google Sheets/Excel osnove.
  • Rad na daljinu: SV Media također podučava kako uspješno surađivati s klijentima i timovima putem interneta, pružajući praktične vještine za rad od kuće.
  • Podrška i mentorstvo: Polaznici dobivaju podršku i mentorstvo od strane iskusnih profesionalaca iz industrije.
  • Praktična iskustva: Tečaj uključuje stvarne projekte i zadatke koji omogućuju polaznicima da primijene svoje naučeno znanje.

Više o edukaciji pročitajte ovdje.

Remote Era Academy: Pristup Tečajevima na Engleskom Jeziku

Za one koji žele proširiti svoje horizonte i pristupiti vrhunskim tečajevima na engleskom jeziku, tu je Remote Era Academy. Zanimljivo, radi se o hrvatskom projektu utemeljenom uz pomoć umjetne inteligencije te je usmjeren za naprednije korisnike koji traže svoju remote priliku na globalnom tržištu.

Više o projektu na linku.


Zaključak

Nezaposlenost može biti izazovna, ali također predstavlja priliku za osobni i profesionalni rast. Ulaganje u tečajeve može vam pomoći da se pripremite za promjene na tržištu rada i postignete svoje ciljeve. Ne čekajte, već krenite prema novim mogućnostima i izgradite svoju budućnost danas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)