Freelance Jobs Croatia: Najnoviji trendovi i kako do poslovnog uspjeha - Freelance Hrvatska

Freelance Jobs Croatia: Najnoviji trendovi i kako do poslovnog uspjeha

freelance-jobs-croatia-Websites to start your freelance career

Pandemija koronavirusa je zbog potrebe za socijalnom distancom povećala potražnju za remote poslovima. Takav posao može obavljati bilo tko, bilo gdje, dokle god je kvalificiran za njega. I dok još uvijek ne možemo putovati kamo god bismo htjeli, sad je pravo vrijeme za potragu za dobro plaćenim remote freelance poslom, kojeg možemo raditi u sigurnosti svoga doma, kao i na drugoj strani svijeta jednom kad nam to mjere dopuste. Pogledajte koje Vam poslove predlažemo i kako je pandemija utjecala na njih!

Konzultantske usluge su se oslanjale na suradnju s klijentima uživo, ali ih je pandemija prisilila na prelazak na online savjetovanje. To nije jedina promjena koja je zadesila taj sektor – već se neko vrijeme nalazio u fazi stagnacije, a koronavirus se pokazao kao katalizator za prelazak u tranzicijsku fazu. S obzirom na veliku potrebu za digitalizacijom i agilnim upravljanjem, predviđa se da u njima leži budućnost konzultantskih usluga.

Grafički dizajneri su imali odgovoran zadatak – trebali su opremiti javni prostor uputama o ponašanju o pandemiji. Zbog pandemije se naglasak u dizajnu stavlja na proaktivnost i odgovorno ponašanje. Porasla je i potražnja za dizajnerima računalnih i video igrica, pošto je interes za gaming porastao zbog toga što više vremena provodimo u kućama.

Globalna promjena životnog stila utječe i na sferu digitalnog marketinga – potrebno je revidirati ideju prosječnog potrošača. Kako danas izgleda prosječni potrošač? Više vremena provodi u svom domu, a istodobno je i “umreženiji”, više online nego ikad prije. Brendovi bez online prisutnosti će stoga jako teško opstati. Bilježi se porast u programatskom marketingu kao jednoj od jeftinijih opcija. Neki od sektora poput turizma i produkcije evenata bilježe pad suradnji, te se trenutno bilježi veća potražnja usluga iz zdravstvenog sektora i raznih online i on-demand usluga.

freelancejobs

A s obzirom na nuždu digitalizacije poslovanja, prisutna je i veća potražnja za uslugama knjigovodstva digitalnih platformi, kao i razvojem i programiranjem aplikacija koje pomažu premostiti zamke virtualne komunikacije, ili one koje pomažu preseliti transakcije koje su dosad zahtijevale interakciju uživo na virtualnu realnost.

Opcija za freelancing i remote rad zaista ima više nego ikad. Ako ste se htjeli okušati u freelanceanju, sad je odlično vrijeme za to. Posebno ako se želite okušati u radu za strane tvrtke, jer su hrvatski freelanceri s obzirom na vještine, vladanje engleskim jezikom i cijenu jedan od najboljih omjera cijene i kvalitete usluge koju inozemni klijenti mogu naći u ponudi.

Piše: Ema Marača

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *