PayPal Hrvatska – iskustva i kako se koristi za primanje novca

paypal-hrvatska-kontakt-što-je-kako-se-prijaviti-isplata

Slanje i primanje novaca online već dugo vremena nije stvar prošlosti – danas je ovo najjednostavnija i najbezbolnija metoda rada s novcima. Ako poslujete ili kupujete online, dobro znate da je uplaćivanje i isplaćivanje putem online davatelja usluga neizbježno. Međutim, jesu li svi sigurni? Danas ćemo raspraviti o jednoj od najpopularnijih usluga te kategorije koja se može koristiti ako želite igrati odgovorno.

Što je PayPal?

PayPal je svakako najpoznatija svjetska tvrtki za sigurno razmjenjivanje novaca online. Mnogi ga koriste i okreću mu se kad god je u pitanju neka online trgovina ili slanje novaca. PayPal je osnovan 1998. godine u SAD-u i od tad je konstantno usavršavan kako bi pružao sigurne i brze transakcije. Dakle, PayPal služi za primanje novaca od drugih PayPal korisnika, slanje novaca drugim PayPal korisnicima, ali i kao posredovanje u online trgovini, ako ne želite koristiti kartice direktno. Radi se o jednoj od najpopularnijih fintech platformi za digitalne transakcije, slično kao i transferwise.

Zašto koristiti PayPal?

PayPal je vrlo brza i sigurna usluga. Zasigurno je najpoznatiji i šanse da ćete „nastradati“ su daleko najmanje. PayPal vas također može zaštititi u online poslovanju jer nećete raditi s direktnim uplatama već ćete preko njihovog sučelja moći tražiti refund i slične usluge. Mnogi će izabrati rad s ovom platformom jer postoji i Business opcija za ljude što imaju obrte i tvrtke.

Je li PayPal zaista siguran?

Kao i apsolutno svaka usluga na svijetu, nitko vam neće garantirati da je sustav neprobojan. Šansa da ćete naići na neko negativno iskustvo je zaista vrlo blizu 0%, ali opet, mogućnost nije isključena. Generalno, PayPal se trudi zaštititi svoje korisnike i pružati im kvalitetnu uslugu te im uvijek biti podrška u slučaju da se dogodi neki problem.

U ovoj kategoriji usluga, PayPal je sigurno jedna od najprofesionalnijih platformi, stoga je bolje izabrati njih no neku drugu, „manje razvikanu“ opciju. Druge platforme svode se na razmjenu novaca koja je direktnija, s računa na račun – ovdje postoji još jedna razina između gdje imate virtualni novčanik, što je još ponešto sigurnije i praktičnije. Zbog toga skeptici i oni koji nemaju puno iskustva s online kupovinom vole upravo PayPal.

Je li moguće PayPal primanje novca u Hrvatskoj?

Apsolutno. PayPal račun može imati bilo tko, bilo gdje, bilo kada i bilo kako. Primanje novaca na PayPal račun može se svesti na to da ti novci ostanu „virtualni“ na vašem računu te ih koristite dalje za online potrošnju, a možete ih koristiti i tako da ih povučete na svoj privatni račun. Ipak, tu budite pažljivi ako ovo radite u velikim količinama, a nemate registriran obrt ili tvrtku.

Ne postoji apsolutno nikakva restrikcija s obzirom na mjesto stanovanja, ali postoje olakšice za određene transakcije – one između prijatelja i obitelji. Pokušajte razmijeniti nekoliko transakcija pa ćete primijetiti kako postotak koji PayPal uzima varira.

Kako napraviti PayPal račun?

Vrlo je jednostavno! Trebate posjetiti službenu PayPal stranicu te zatim pritisnuti Sign Up for Free. Nakon toga ćete birati želite li osobni račun ili poslovni račun. Morat ćete pružati PayPal aplikaciji neke svoje informacije, a one uključuju vaše ime i prezime, vaš broj telefona, adresu i slično. Ovo je sigurnosna značajka koja osigurava da niste robot ili neka vrsta programa koji pokušava narušiti sigurnost usluge.

Potencijalno ćete morati preko svog mobilnog uređaja potvrditi koji je SMS kod koji vam je stigao, a preporučuje se i da preuzmete službenu PayPal aplikaciju putem koje jednostavnije i brže možete poslovati s ljudima s kojima ste povezani. Zbog novih sigurnosnih značajki, PayPal vas nerijetko može tražiti i osobnu identifikaciju. To je zato što ne možete imati više različitih PayPal računa kao jedna osoba – to bi otvorilo prilike mnogim „varalicama“ i ljudima što žele ostvariti neke maliciozne planove.

S PayPal računom možete spojiti svoj bankovni račun putem kartice. Unesite podatke kartice i zatim će PayPal povući s vašeg računa neku simboličnu svotu te vam je odmah nakon toga vratiti. Tako se radi provjera da li ste pružali ispravne podatke ili ne. Na ovaj način, PayPal možete koristiti i kad plaćate karticom, ali želite između sebe i online trgovine imati još jedan dodatan sloj zaštite u slučaju da nešto pođe po krivu.

Mogu li PayPal koristiti i za posao?

Naravno! PayPal Business nudi vam upravo to. Osim ovih osnovnih informacija, morat ćete unijeti i neke dodatne informacije o vašem obrtu ili tvrtki. Naravno, zbog toga će sama registracija trajati neznatno dulje, ali ćete imati više opcija na svom korisničkom sučelju. Pomoću ove opcije možete napraviti neke pretplatničke usluge, ali i baratati računima. Pretpostavimo da nudite usluge digitalnog marketinga te da poslujete s inozemstvom, tada je PayPal možda i najidealniji izbor za slanje računa i provedbu transakcije.

Također imate uvid u puno širu analitiku i alate koji vam pomažu da financijski sagledate svoje poslovanje. Naravno, u ovom slučaju možete imati i puno transparentniju i bržu komunikaciju s korisničkom podrškom koju PayPal daje, tako da imajte i to na umu!

PayPal Hrvatska – kontakt

PayPal se zaista potrudio pružati visoku razinu zadovoljstva svojim korisnicima. Osim što je napravio prilično opširnu FAQ sekciju gdje se nalaze pitanja i odgovori, PayPal je svakako pružio i mnogo opcija da ih kontaktirate. Osim što ih možete nazvati, možete im i poslati poruku. Možete upitati ljude u zajednici, ali se i okrenuti „resolution center“ djelatnicima.

Opcija svakako ne nedostaje, a mi vam preporučujemo da prije kontaktiranja djelatnika svakako dobro proučite forum jer ćete tako uštedjeti vrijeme unatoč tome što je korisnička podrška zapravo dosta brza i efikasna neovisno o vremenskoj zoni.

Zaključak

PayPal je jedna od najmodernijih i najsigurnijih online usluga za razmjenu novaca – slanje, primanje, ali i online trgovinu. Stvaranje računa i rukovanje istim brzo je, jednostavno i intuitivno. U svakom slučaju, vrlo vjerojatno nećete naići na puno bolju opciju.

Knjigovodstvo za obrtnike paušaliste – i vođenje administracije

Pokrenuli ste posao, ali ne znate koja su vam prava i obveze. Kako pravilo voditi papirologiju, slati obrasce kroz ePoreznu?

U suradnji s SV Media ostvarite popust na financijske ili za administrativne usluge.

Javite se na kontakt email:
info@svmedia.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)