Freelanceri su budućnost Hrvatske - Freelance Hrvatska

Freelanceri su budućnost Hrvatske

Freelanceri su definitivno budućnost! Hrvatska sada ima jedinstvenu priliku regulirati tržište rada. Pandemija koronavirusa je vjerojatno utjecala na državnu vlast da ubrza proceduru reguliranja “rada od kuće” što podrazumijeva promjenu niza pravilnika.

To bi značilo da bi freelancer mogao postati svatko. Mnoge zemlje na zapadu broje milijune freelancera.  Po tom pitanju prednjače Sjedinjene Američke Države u kojima je trenutno registrirano skoro pa 60 milijuna “slobodnih umjetnika” što je hrvatska istoznačnica za riječ freelancer.

Posao od kuće je budućnost

“Posao od kuće” predstavlja budućnost, a pojavom koronavirusa javila se sve veća potreba za radom od kuće, iz udobnosti svoga doma. Mnogi poslodavci su to i omogućili zašto postoji već pregršt alata. Poprilično je popularan niz programa koji omogućuju pristup računalu s udaljene lokacije kao što su TeamViewer, AnyDesk i Google Remote Desktop.

Stoga se omogućila i klasičnim “zaposlenicima” da okuse čari freelancerskog života. Biti freelancer nije lagan posao. Morati znati balansirati između privatnog i poslovnog života pošto su mnogi priznali da je teško rasporediti vrijeme. Dosta je faktora koji mogu omesti koncentraciju kod kuće za razliku rada u potpuno radnoj atmosferi. To je ujedno i mana ovog tipa posla.

No, za stjecanje navike je potrebna prilagodba, ali i vrijeme! Unatoč poteškoćama na početku, s vremenom se mnogi naviknu te eventualno postanu produktivni.

Online postoji mnogo popularnih servisa, no za Hrvate su obično problematični. Posebice Upwork na kojem se jako teško probiti zbog indijske konkurencije koja je poremetila tržište i koja po jako maloj cijeni rada po satu odnosi većinu ponuđenih poslova. Uostalom, zašto bi netko platio skuplje za istu vrstu usluge?

Stoga je lakše svoj portfolio izgraditi na servisu kao što je freelance.com.hr ili freelance.hr gdje je lakše konkurirati za oglašena radna mjesta i tako polagano početi s izgradnjom svoje freelancer karijere.

Kod freelance.com.hr nije potrebna ni registracija kako bi konkurirali za posao pošto je servis potpuno besplatan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.