Amazon Affiliate – Najbolja Iskustva

amazon-affiliate-zarada

Ako ste već neko vrijeme na internetu, zasigurno ste se okušali u online kupovini. Bilo da ste kupac ili prodavač, vjerujemo da ste iskusili praktičnost prodaje tijekom modernog doba. Kupovina nam je svima zaista mnogo olakšana samim time što možemo cijeli asortiman pregledati i filtrirati, sortirati i spremiti, a kasnije i kupiti bez da napustimo naše tople domove.

Amazon je jedna od najpoznatijih svjetskih tvrtka što se tiče online kupovine i prodaje, a radi se o stranici koja spaja provjerene prodavače na jedno mjesto. Osim što ćete naići na jako poznate brendove, naići ćete i na manje dućane koji su morali proći Amazonovu regulaciju.

Isto tako ćete brzo čuti, ako već niste, i za jedan fenomenalan način zarade koji dolazi u paketu s Amazonovim webshopom, a naziva se Amazon Affiliate. Danas smo tu da vam objasnimo što je to Amazon Affiliate, koja su to Amazon Affiliate iskustva koja će vam biti korisna za čuti te kako vi danas-sutra možete i sami zaraditi na ovoj platformi. Ako vas zanima kako zaraditi na Amazonu, ali zbilja ne znate otkud početi, krenite od sljedećeg paragrafa.

Što je to Amazon Affiliate?

Amazon Affiliate je odličan program suradnje koji Amazon nudi online kreatorima. Radi se o jedinstvenoj prilici za pasivnu zaradu, a vi možete biti dio nje ako imate web stranicu ili blog na kojem pišete kvalitetan sadržaj. Svaki internetski pisac sanja o tome da bude Amazon Associate, član Amazon Affiliate programa, te da monetizira svoje pisanje na legitiman način uz tvrtku kojoj vjeruje. Znamo da svoje podatke ne želite davati bilo kome, a Amazon je definitivno tvrtka s reputacijom.

Dakle, Amazon je online trgovina koja je razvila program suradnje s piscima online sadržaja. Ako imate web stranicu ili blog na neku temu te ostvarite suradnju s Amazonom i uđete u Affiliate program (ako ste ispunili njihove uvjete), vi možete unutar svog sadržaja ubacivati Amazon proizvode.

Recimo, ako imate blog s receptima, možete ubacivati njihov plugin (widget, dio koda, dodatak, mali prozorčić s gumbom) za razne namirnice ili kućanske alate. Ako imate blog o pecanju, možete stavljati ribički pribor. Ako imate blog o IT gadgetima, bez problema možete stavljati bilo koji proizvod s njihove stranice o kojem trenutno pričate.

Ako netko tijekom čitanja vašeg posta (ili neposredno nakon) kupi neki proizvod na Amazonu (čak ne mora biti niti taj isti, već ulaz mora biti preko vašeg gumba), vi ćete dobiti određeni postotak zarade od te cijene. Naravno, što je cijena proizvoda skuplja, vaš postotak će rezultirati većom zaradom. Zbog toga su kućni aparati, IT gadgeti i raznorazne skuplje igračke popularne kategorije.

Kako zaraditi preko Amazona?

Ako vas zanima kako zaraditi preko Amazona, imamo za vas jednostavan odgovor. Za početak morate imati neki blog na kojem imate dovoljno interesantnog i korisnog sadržaja da bi vas Amazon Affiliate uopće prihvatio u svoj program. Nemojte napraviti web stranicu danas, nalupati na nju sadržaj i prijaviti ju na program sutra. Provedite barem nekoliko mjeseci radeći na svojoj web stranici i dodajući sadržaj koji vam se čini korisnim.

Nakon toga se prijavljujete na njihovu evaluaciju. Morat ćete i promijeniti neke stvari na svojoj stranici, pa ćete tako morati napisati da ste asocirani s Amazon Affiliate prodajom te ne smijete koristiti njihove linkove na alternative načine (offline, u skraćenim verzijama, u e-knjigama)… Morate imati iskrene recenzije i ne smijete se referirati na cijene jer se one kontinuirano mijenjaju. Vaša stranica ne smije imati nikakve probleme s autorskim pravima i morate biti sigurni da je sadržaj potpuno neovisan. Ako ste stalno u suradnjama s nekim drugim ljudima, Amazon će pomisliti da skačete na svaku zaradu i potencijalno će vam oduzeti mogućnost rada s njima.

Ako vas prihvate u program, vaš je zadatak da u svoje objave uključite njihove pluginove (mali okviri s pregledom proizvoda). Recimo, ako pišete objavu o štapovima za pecanje, dodat ćete nekoliko modela s Amazona i reći nešto informativno o njima. Ako netko uđe preko vašeg gumba (okvira), dobit ćete neki postotak zarade.

Najbolji postotak trenutno (listopad 2021. godine) nude kategorije Amazon Games (20%), luksuzni beauty gadgeti (10%) te digitalna i fizička glazba i ručni rad (5%). Igračke i kućne potrepštine stoje negdje na 3%, a možete zaboraviti na zaradu što se tiče alkohola te Amazon usluga (AppStore, Kindle, gift cards, itd).

Amazon Hrvatska

Je li moguće kupovati i naručivati iz Hrvatske? Apsolutno! Ipak, morate biti svjesni da je to nekad prilični trošak. Pazite da naručujete od nekoga tko ima skladište u Europskoj Uniji kako biste izbjegli potencijalno dodatno oporezivanje. Moguće je da ćete platiti dodatni iznos na carinu (ako ste te sreće), ali će vam barem poštarina biti dosta manja nego da šaljete iz Amerike.

Affiliate Marketing Hrvatska

Na Hrvatskim prostorima se definitivno može zaraditi putem Amazon Affiliate programa. Ipak, Amazonovi kriteriji rastu iz dana u dan i definitivno je sve teže postati dio njega. Mnogi nisu spremni uložiti toliko vremena i energije u kreiranje dobrog bloga ili web stranice te zato traže alternative.

Morate izabrati neku specifičnu nišu u kojoj imate dobro znanje, računajući na to da ćete se izdvojiti od konkurencije. Morate stvarati sadržaj neko vrijeme i slušati povratne informacije vaših čitatelja. U ovom periodu također možete, i preporučuje se da to napravite, stvoriti profile na drugim društvenim mrežama i raditi na njima.

Koje vam se alternative nude? Bluehost, ClickBank, eBay Partner Network… Kod nas je posebno popularan Shopify, ali i WP Engine i Rakuten Marketing. Ako ste netko tko može prodavati preko maila, sugeriramo MailChimp. Što ste bolji u pisanju, to ćete biti bolji u prodaji.

Zaključak

Affiliate marketing odlična je opcija za one koji već imaju dobro znanje u nekom polju te su spremni to znanje podijeliti s drugima u svrhu prodaje i u svrhu edukacije. Kad ostvarite partnerstvo s nekim affiliate marketing davateljem usluge, samo trebate koristiti njihove linkove i njihove male isječke koda, a ostatak je na vama. Ako dobro predstavite proizvode i vjerodostojna ste osoba, možete zarađivati i kad spavate.

Prilika za affiliate zaradu!

Od sada svi zainteresirani imaju priliku za affiliate zaradu u suradnji s našim portalom. Više o tome saznajte na linku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)